Stichting Zonnebus Cuijk

Burgerinitiatief voor milieuvriendelijk vervoer door Cuijk

Nieuws Het meeste up to date nieuws posten we op onze facebook pagina. Volg ons dan ook op Facebook!

Nieuws

Feed

07-10-2021, 19:25

De allereerste rit, artikel met dank aan de Gelderlander

   Meer


09-09-2021, 19:25

Hoera de Bus is opgehaald

   Meer


15-06-2021, 19:22

Bezoek Oostendorp Venray

   Meer
2022-09-25

Zonnebus Cuijk

han2.jpgWaarschijnlijk heeft u hem al een keer gezien: de Zonnebus. Maar wat is dat nou voor een bus? Vanuit de wijk Padbroek is het initiatief gekomen om met een elektrische bus met name ouderen vanuit de wijk naar de supermarkten te vervoeren. Een jaar geleden is met de eerste bus dit project als proef gestart. Inmiddels zijn we zover dat we 3 dagen per week een route door heel Cuijk rijden. Niet alleen de supermarkt maar ook het centrum en allerlei voorzieningen zoals huisarts, tandarts en apotheek zijn bereikbaar geworden. In principe mag iedereen mee, maar de bus is in eerste instantie voor ouderen. Om voor hen de drempel zo laag mogelijk te houden, kost een rit slechts € 1,-. Dus voor € 2,- bent u heen en weer naar bijvoorbeeld ’t Fort of het centrum van Cuijk. Met een 6 rittenkaart bent u nog goedkoper uit, namelijk € 5,-.
Meer informatie over o.a. de route is te vinden op de website www.zonnebuscuijk.nl. Onze ambassadeur Han van Oort kan u ook het nodige vertellen. Zijn winkel De Gelukspecialist is het servicepunt van de Zonnebus.

Admin - 15:47:50 @ Nieuws | Een opmerking toevoegen

2022-09-21

Donatie Wijkraad Centrum Cuijk

Wijkraad Cuijk Centrum is van mening dat de Zonnebus van Maatschappelijk  belang is.
Daarom hebben zij besloten om  een  eenmalige schenking te doen van  €3.000
Het bedrag is bestemd om een reserve op te bouwen voor eventueel  vervanging op lange termijn.

Daarnaast wensen ze de Stichting veel succes toe, en hopen ze dat hier heel veel mensen gebruik van zullen maken.

Wij zijn hier uiteraard ontzettend dankbaar voor!
donatie WWC.png

Admin - 15:59:20 @ Nieuws | Een opmerking toevoegen

Met trots een mooi artikel in de MaasDriehoek Cuijks Weekblad

De Maas Driehoek Cuijks Weekblad week 38.png

Admin - 15:39:28 @ Nieuws | Een opmerking toevoegen

2022-06-21

Zonnebus op bijeenkomst bij de Provincie

In het kader van Brabant Ontmoet Live in het Provinciehuis in Den Bosch, was er een middag over Gedeelde Mobiliteit. Deelnemers waren deels mensen van gemeentes en deels mensen die met vervoersprojecten bezig waren. Aan ons was gevraagd om daar een presentatie te geven over de Zonnebus. Charles van Hoof, Theo Theunissen en Jan Mulder waren er met de Zonnebus naartoe gegaan en we mochten de bus op het voorplein parkeren zodat iedereen hem kon zien.

Tijdens 3 sessies hebben we daar presentaties van 5 minuten gegeven waarna men vragen kon stellen. De belangstelling voor het project Zonnebus was groot gezien het aantal vragen dat men had. Helaas was er te weinig tijd om iedereen met een vraag de gelegenheid te geven om die te stellen. Al met al een goede promotie van de Zonnebus.

Admin - 15:36:08 @ Nieuws | Een opmerking toevoegen

2022-05-26

Nieuwe Sponsoren

Met veel vreugde mogen wij mededelen dat naast de vele sponseren zich er weer een aantal hebben aangemeld. Dit is natuurlijk fantastisch nieuws!

Met dank aan van Stiphout Schoenmode, de Gelukspecialist van Oort en de provincie Noord Brabant, komen de financiën voor een tweede bus steeds dichterbij!

Admin - 11:55:00 @ Nieuws | Een opmerking toevoegen


 
E-mailen
Bellen
Map
Info